top of page
Vyhledat
  • odskralupy

# Postavme kraj na nohy … NENECHME MĚLNICKO NA SUCHU, ale chraňme ho i před záplavami

Dlouhodobý úbytek srážek a s tím spojený nedostatek vody trápí náš region delší dobu, ovšem kraj s tím zatím nic nedělal. Vše se pohnulo až poté, co jsme prosadili jednodušší výstavbu menších vodních děl. Není to ale vše, co chceme PRO MĚLNICKO, stejně jako PRO STŘEDOČESKÝ KRAJ do budoucna udělat. Náš cíl je systematická ochrana ovzduší, vody i lesů v okolí Prahy, jehož přírodní krásy chceme zachovat pro naše děti.





Ještě než se vydáme k nám na Mělnicko, POSTAVÍME KRAJ NA NOHY a zajistíme vodu všem obcím, které ji doopravdy potřebují. „Současná situace, kdy paní hejtmanka Jermanová chtěla trestat neposlušné vesnice tím, že jím kraj nepostaví vodovodní přípojku, považujeme za nepřípustnou,“ zdůrazňuje Libor Lesák, náš krajský zastupitel s tím, že městům a obcím, které jsou na suchu, je potřeba urychleně pomoci, především v zajištění nového zdroje vody.


„Do čtyř let chceme pomoci s výstavbou nejméně 200 menších vodních děl“

Martin Kupka, kandidát na hejtmana Středočeského kraje


„Ve spolupráci s ochránci přírody a dalšími organizacemi budeme chránit naše mokřady, stejně jako tůně a slepá ramena řek,“ představuje svou vizi kostelecký starosta Josef Chalupa, jež dodává, že tímto opatřením lépe udržíme vodu v krajině. Tam kde to ale bude možné, postavíme další rybníky a nádrže, aby bylo všude vláhy dost. Stejně tak dohlédneme na ochranu našich lesů a podpoříme zemědělce, kteří šetrně pečují o půdu i vodní zdroje v ní.


Přírodu budeme chránit pro naše děti po vzoru zkušeností našich úspěšných středočeských měst a jejich představitelů. Dobrý příklad si můžeme vzít třeba z Kralup, které se z dříve průmyslového okraje metropole mění na moderní město plné zeleně. „Pokaždé, když děláme rekonstrukci jakékoliv komunikace nebo náměstí, klademe důraz na dostatečnou výsadbu stromů,“ představuje svůj recept Libor Lesák s tím, že důležité je i zakládání dalších parků.


„Svěží a zelené Mělnicko, kde se budeme moci svobodně nadechnout“

Důsledná ochrana ovzduší i vodních zdrojů na Kokořínsku patří mezi naše TOP priority


Bez vody není život, ovšem důležitá je také prevence povodní, které hrozí v podstatě většině měst a obcí v našem regionu. Poučeni z minulých let pracujeme na tom, aby se Zákolanský potok vrátil zpět do svého koryta, včetně jeho meandrů. Díky tomu nejen, že v krajině bude více vody, ale především tímto krokem snížíme riziko povodní. Podobně chceme naložit i s dalšími vodními toky, stejně tak vybudujeme suché poldry a moderní varovné systémy.


Tak jako zmírníme sucho, zajistíme i LEPŠÍ OVZDUŠÍ PRO MĚLNICKO, a především odmítneme výstavbu spalovny v Horních Počáplech a zabráníme dalšímu zhoršování dopravy i zastavování krajiny, zkrátka uděláme vše pro to, abychom se mohli nadechnout.


Chcete, aby si Mělnicko uchovalo svůj půvab i přírodní krásy pro další generace?


Pojďte nás podpořit k volbám, dejte nám důvěru a společně postavme kraj na nohy.

81 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page