top of page
Vyhledat
  • odskralupy

# Postavme kraj na nohy … naučme se dobře hospodařit a získejme VÍCE PENĚZ PRO MĚLNICKO

Úspěšná finanční politika je základ, ovšem Středočeskému kraji se v této disciplíně dnes příliš dobře nevede. My to ale změníme! Vezmeme si příklad z Kralup a úspěšné dotační politiky místostarosty Libora Lesáka a zajistíme větší INVESTICE PRO MĚLNICKO, ať už se jedná o školy, nemocnice nebo silnice. Podpoříme také živnostníky, prosadíme TRANSPARENTNÍ HOSPODAŘENÍ KRAJE a peníze dáme i na sport nebo kulturu.





Policejní razie v sídle Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje s podezřením na nekalé praktiky při zadávání veřejných zakázek, případně proplácení práce, která v reálu nebyla odvedena, taková je vizitka současné krajské koalice. Naproti tomu stojí Libor Lesák, dobrý hospodář z Kralup, který umí získat dotace pro město, jež díky tomu může investovat do svého majetku, a co se týče zadávání veřejných zakázek, mohou jít Kralupy příkladem.


„Prosadíme chytré investice do dopravy, školství i zdravotnictví“

Libor Lesák, místostarosta Kralup n. Vlt. a odborník na dotační politiku


Další věc, kterou chceme pro kraj zajistit, je vyrovnaný rozpočet v přebytku, neboť i ten, Kralupům může region závidět. „„Vedení kraje neuváženě zadlužovalo Středočechy, a to v podobě odloženého financování, namísto toho, aby se snažilo držet výdaje v rozumné míře,“ zdůrazňuje Libor Lesák s tím, že současná koalice nevyužila příznivé ekonomické situace, jež dříve panovala. Zatímco tak Kralupy budou mít nová P+R parkoviště nebo moderní laboratoře pro výuku přírodních věd, kraj zbytečně investoval do majetku, jež ani nevyužívá.


My však Středočeský kraji i Mělnicko změníme k lepšímu. Okamžitě Spustíme plán pro obnovu regionu a ihned se pustíme do práce. Jako první začneme s opravou komunikací, kde je situace obzvláště tragická. „„Stovky kilometrů silnic druhé a třetí třídy jsou ve špatném stavu, lepší situace není ani v případě mostů, z nichž hned 18 je ve stavu havarijním,“uvádí kostelecký starosta Josef Chalupa, který se chce zaměřit právě na zlepšení dopravy v kraji.


„Dostatečné zásoby roušek i respirátorů ve všech nemocnicích v kraji“

Závazek, který jsme si dali, a který PRO MĚLNICKO i celý region musíme splnit


„Rychlá cesta do práce ale není náš jediný cíl. „Zejména pro starší občany chceme zajistit lepší sociální služby, aby mohli zůstat déle doma, a dále zajistíme LEPŠÍ ZDRAVOTNICTVÍ PRO MĚLNICKO,“ představuje svou vizi Veronika Luňáková, která se chce zaměřit hlavně na kvalitní vybavení nemocnic a především navýšení počtu sester a lékařů. Naše vize bereme vážně, a proto máme v plná dokonce zřízení veřejné vysoké školy pro nezdravotnické obory.


Důsledné sledování kvality výuky, lepší vybavení tříd a důraz na on-line technologie, zkrátka mohutné investice do škol jsou taktéž naší prioritou. Chceme, aby děti vzdělávání bavilo a hlavně, aby uspěly na trhu práce, chceme CHYTRÉ MĚLNICKO, které se neztratí.


Potřebujete silný kraj, který se o vás postará a zajistí vám bezpečné silnice i kvalitní lékaře?


V tom případě neváhejte, podpořte tým ODS Mělnicko u voleb a my pro vás vše zařídíme!

51 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page