top of page
Vyhledat
  • odskralupy

Sídliště V Zátiší se díky perfektní práci Libora Lesáka a jeho týmu mění na oázu klidu a pohody


Moderní hřiště plné hrajících si dětí, promenáda lemovaná vzrostlou zelení, a také mnoho nových zábavních prvků, jež zaujmou malé i velké, přesně to vše nyní nabízí kralupské sídliště V Zátiší, jež prošlo v loňském roce revitalizací. Stavební práce se zde však nezastaví ani během prázdnin, a občané se tak mohou těšit třeba na nové chodníky či na odstranění betonových prvků, které nahradí další zeleň i herní plochy pro děti.

Centrum Kralup nad Vltavou prochází radikální proměnou, a to zejména díky úspěšné finanční politice místostarosty Libora Lesáka, jež každoročně získá pro město řadu dotací. Právě díky nim pak radnici zbývá dost peněz na to, aby se mohla taktéž soustředit na regeneraci sídlišť, z nichž řada se nacházela již ve velmi špatném stavu. Tam, kde se dříve vyskytovala hlavně bezútěšná šeď, tak nyní vládne obdivuhodná pestrost a svěží zeleň.

V rámci revitalizace této části města došlo nejprve k instalaci nového víceúčelového hřiště s cvičícími prvky. „Samotná komplexní přeměna sídliště V Zátiší na oázu klidu a pohody pak začala v druhé polovině loňského roku, kdy došlo k vytvoření nové promenády lemované lavičkami a vzrostlou zelení,“ vysvětluje Libor Lesák s tím, že taktéž nechyběla ani řada herních prvků pro malé i velké, jako třeba pingpongový stůl či hřiště na petanque.

„Letos zase dochází k postupnému odstraňování starých chodníků s živičným povrchem a jejich nahrazování vzhlednější zámkovou dlažbou,“ vysvětluje kralupský místostarosta, jež dodává, že podobnou regenerací projdou i ostatní panelová sídliště v Kralupech. Jedním z nich je také Cukrovar, kde letos na podzim vznikne již očekávaný Park přátelství, odpočinkové a zároveň památné místo plné zeleně, jež připomene důležitost partnerských měst.

Nezapomíná se však ani na obyvatele sídliště Hůrka, které trápí nedostatek stání pro jejich vozidla. „Tento problém alespoň částečně vyřeší nové parkoviště, jež vznikne na dosud nevyužité ploše mezi Hostibejkem a železniční tratí v ulici Dobrovského,“ říká místostarosta Lesák, a zároveň zdůrazňuje, že nejinak tomu bude i na pravém vltavském břehu. Tady se místní dočkají třeba zrekonstruované Gagarinovy ulice a multifunkčního areálu na Strachově.

24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page