top of page
Vyhledat
  • odskralupy

Centrum Kralup rozzářily tisíce květů. Jakou další zkrášlovací akci má Libor Lesák v plánu?


Ať už v našem městě žijete, pracujete anebo tudy pouze ráno a večer projíždíte, zajisté vás již upoutala vůně pestrobarevných květin, kterými se rozzářilo nejen Palackého náměstí a jeho okolí, ale také například lávka pro pěší. Vzorná péče o zeleň je přitom pro Libora Lesáka a jeho tým jednou z hlavních priorit, a tak již došlo třeba k obnově lesoparku na Hostibejku, a nyní se zase pracuje na nových odpočinkových plochách.

Kralupy nad Vltavou již dávno nejsou šedivým průmyslovým městem, za které by se museli místní stydět, naopak. V průběhu posledních let se staly oázou klidu a zeleně, a to hlavně díky perfektní práci místostarosty Libora Lesáka, který získal pro Kralupy řadu dotací, jež umožnily nejen postupnou proměnu centra města v moderní multifunkční prostor, ale mohly být také využity na údržbu zeleně či na vznik nových přírodních a odpočinkových lokalit.

Jednou z nich je například Park na Strachově, rozdělený na čtyři zóny, a to podle ročních období. Již nyní si zde mohou občané i návštěvníci užít příjemnou procházku, ale Libor Lesák chce víc. „Naším cílem je vytvořit moderní víceúčelový areál, kde se budou všichni cítit dobře,“ zdůrazňuje kralupský místostarosta s tím, že lidé se tak mohou těšit třeba na in-line dráhu nebo herní prvky, a samozřejmě nebudou chybět ani lavičky a další mobiliář.

Dalším místem, které se změnilo k nepoznání, je pískovcový masiv Hostibejk. „V uplynulých letech jsme se zaměřili na úpravu přístupových ramp, a schodišť vedoucích na vrchol, a letos na jaře přišlo na řadu zkrášlování,“ přibližuje Libor Lesák, jež dodává, že na návštěvníky kromě zrekonstruovaných vyhlídkových altánků čeká také lavička smíření, která umožňuje dvojici být sobě blíž a vzájemně si naslouchat, zatímco děti si přijdou na své na opraveném hřišti.

Zatímco v průběhu prázdnin se celé město, včetně lávky, rozzářilo pestrobarevnými květy, již na podzim se začne pracovat na vzniku dalšího odpočinkového areálu. „Stane se jím Park přátelství na sídlišti Cukrovar, a to na místě dosavadní nevyužité plochy,“ vysvětluje místostarosta Lesák, podle kterého bude mít celé místo lázeňský charakter, a stane se tak zajímavou dominantou této části Kralup, čímž zároveň přispěje i k rozšíření centra města.

„V rámci projektu „Pojďte s námi do přírody,“ který je nyní v plném proudu, jsme také začali připravovat posezení s ohništi či grily,“ říká Libor Lesák, jehož cílem je vytvářet klidná místa, kde se lidé budou moci sejít s přáteli a užít si třeba příjemný piknik v přírodě. Jedním z nejoblíbenějších je lokalita Na Střelnici, kde mají příchozí skvělou příležitost nejen připravit si něco dobrého, ale také si užít krásný výhled na nedaleký renesanční zámek v Nelahozevsi.


18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page