top of page
Vyhledat
  • odskralupy

Měníme Kralupy k lepšímu. Kromě rekonstrukce altánků na Hostibejku připravujeme také další odpočinko


Podoba Kralup se díky práci Libora Lesáka a jeho týmu mění k lepšímu, a týká se to samozřejmě také přírodních krás v našem městě. Již v loňském roce byly opraveny přístupové rampy a schodiště vedoucí na Hostibejk, zatímco letos se opravy dočkají také vyhlídkové altánky. A co víc, uděláte-li si během víkendu výlet na tento kopec, vychutnáte si také řadu zábavních prvků, včetně lavičky smíření, zatímco vaše ratolesti mohou vyzkoušet nové prolézačky.

V posledních letech se vzhled našeho města radikálně změnil, k lepšímu. Velkým dílem k tomu také přispívá dobrá práce Libora Lesáka, jež každoročně získá pro nás Kralupáky řadu dotací, a tak si město následně může dovolit realizovat řadu věcí, které by z klasického rozpočtu nebylo možné uskutečnit. Naposledy se to týkalo bezpečnostních přelivů na rybnících v Zeměchách, na které Libor Lesák získal grant od Středočeského kraje.

Mění se samozřejmě celé Kralupy. Velmi významnou rekonstrukcí prošel kulturní dům Vltava v Lobečku, zatímco nyní probíhá radikální proměna Palackého náměstí, kde nebude chybět samozřejmě ani kašna s vodotryskem a lavičkami, dále se chystá také adaptace kralupského pivovaru na multifunkční centrum, jež by podle Libora Lesáka mohla být dokončena již v roce 2022.

Dalšími úpravami, tentokrát především zkrášlovacími, prochází oblíbený výletní cíl, a to nejen nás Kralupáků, ale také všech návštěvníků města – vrch Hostibejk. „Nejviditelnější úpravy sice proběhly již v loňském roce, kdy došlo k vybudování nových ramp, a také Jarníkových schodů vedoucích na vrchol, ale samozřejmě i letos se můžeme těšit na spousty zajímavých novinek, vysvětluje Libor Lesák s tím, že především dojde k rekonstrukci vyhlídkových altánků, které byly již v havarijním stavu. Není to však zdaleka jediná změna, na kterou se můžeme těšit.

„Kromě lavičky smíření a nových prolézaček pro děti, se v budoucnu objeví také pamětní deska, připomínající Okrašlovací spolek, jemuž za proměnu do té doby holého vrchu na rozlehlý lesopark vděčíme,“ říká Libor Lesák a dodává, že instalace dalších pamětních míst samozřejmě bude v budoucnu pokračovat. Jedním z nich má být i nová odpočinková plocha – Park přátelství – na sídlišti Cukrovar, který jistě do budoucna přispěje k zatraktivnění tohoto kralupského sídliště.

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page