top of page
Vyhledat
  • odskralupy

Kralupy ve srovnání obcí excelují. Mají zkrátka schopného hospodáře, mají Libora Lesáka


V České republice nedávno proběhl průzkum zaměřený na kvalitu života ve městech, pořádaný mezinárodní společností Deloitte, ve kterém se Kralupy umístily v první dvacítce. Jasně se tím ukázalo, že za poslední léta jsme urazili obrovskou cestu, za což však vděčíme z velké části také Liboru Lesákovi, který každoročně získá pro naše město mnoho dotací, bez kterých by k radikální proměně Kralup rozhodně dojít nemohlo.

Kralupy nad Vltavou prošly v uplynulých letech radikální proměnou – k lepšímu. Došlo k modernizaci stávajícího městského mobiliáře, ať už se jednalo o vznik letního koupaliště či wellness, anebo turistického centra iCafé a rekonstrukci základních škol. Mnoho z těchto investičních akcí se podařilo uskutečnit jen díky úspěšné finanční politice Libora Lesáka, jež získal pro Kralupy mnoho dotací, bez kterých by k řadě těchto změn vůbec nedošlo.

O tom, že Kralupy jsou perfektní místo pro život, svědčí i jejich velký úspěch v průzkumu Obce v datech. Naše město, řadu let okolím značně opomíjené, se zde umístilo na krásném 18. místě, a předstihlo tak Slaný či Mělník. „Když jsem se dozvěděl o fantastickém výsledku, polila mě obrovská hrdost,“ říká Libor Lesák, pro kterého je toto obrovská motivace, aby v úsilí o rozvoj Kralup nepolevoval, a zároveň skvělá ukázka spolupráce občanů a radnice.

A místní mohou být na své město právem hrdí, vždyť Kralupy dokázaly v uplynulých letech učinit opravdový pokrok, a to ve všech oblastech. „Na poli ochrany přírody a krajiny jsme dokončili revitalizaci Hostibejku, a do finální fáze spěje Park čtyř ročních období na Strachově,“ uvádí Libor Lesák s tím, že tato dříve zapomenutá lokalita se změní na moderní multifunkční areál. Stejně tak se občané již brzy dočkají Parku přátelství na Cukrovaru.

Další inovací, na kterou se můžeme těšit, je projekt „Přístavba odborných učeben v ZŠ Komenského, hrazená z fondů EU,“ avizuje Libor Lesák a dodává, že dojde nejen k zatraktivnění vědy a techniky mezi mladými lidmi, ale především se zvýší důležitost Kralup mezi okolními městy. Stejně tak mnoho občanů jistě uvítá, že Libor Lesák ve spolupráci s dalšími obcemi, přiměl kraj, aby dal červenou Obalovně ve Chvatěrubech.

Tím hlavním, na co se však můžeme těšit, je nové centrum Kralup, za které se doopravdy nebudeme muset stydět. Již dnes můžeme obdivovat krásnou mozaikovou dlažbu, kterou se podařilo, podobně jako jiné památky ve městě zachránit, či důstojné prostředí kolem pomníku obětem války. Brzy se také dočkáme zrekonstruovaného náměstí s vodotryskem, a multifunkčního centra, které by své brány mělo otevřít návštěvníkům již v roce 2022.

139 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page