top of page
Vyhledat
  • odskralupy

Měníme Kralupy k lepšímu. Můžete se těšit na in-line na Strachově, nové centrum i grilování u vody


Kralupy nad Vltavou se postupně mění ze šedivého průmyslového města na oázu kultury, zeleně a sportu, a velký podíl na tom má také Libor Lesák se svým týmem. V uplynulých letech se mu podařilo získat mnoho dotací, díky kterým mohly být opraveny třeba terasy u Masarykova mostu a vybudováno nové turistické centrum, letos se zase počítá s posezením v přírodě, náměstím, i dokončením parku na Strachově.

Již brzy z jara jsme si mohli povšimnout radikální proměny Hostibejku, kde došlo k rekonstrukci vyhlídkových altánků a instalaci zábavních prvků. Stejně tak v letošním roce dojde ke vzniku Parku přátelství na sídlišti Cukrovar, jež nejen pomůže opticky rozšířit centrum města, ale především zde vznikne další odpočinková plocha i vhodné místo pro setkávání všech generací, jež navíc připomene důležitost partnerských měst.

Stejně tak se ke konci chýlí úpravy přírodního parku na Strachově zasvěceného čtyřem ročním dobám. „V loňských letech došlo k vysázení mnoha druhů okrasných dřevin, jež pomohly, díky dotacím, které jsme získali, vytvořit z dříve nehezkého místa oázu klidu a pohody,“ vysvětluje Libor Lesák s tím, že nyní dojde k instalaci mobiliáře v podobě laviček a herních prvků pro děti, ale nebude chybět ani dráha pro in-line brusle.

Multifunkční areál, který na Strahově vznikne, však nebude jedinou novinkou, kterou si Libor Lesák a jeho tým pro Kralupáky připravil. „V rámci programu „Pojďte s námi do přírody“ dojde k vytvoření venkovních posezení s ohništěm či grilem, a to na místech, kde se lidé rádi setkávají,“říká Libor Lesák a dodává, že již dnes si můžeme vychutnat třeba grilování u Vltavy s krásným výhledem na renesanční zámek v Nelahozevsi.

Nejsou to však jen přírodní krásy, co se můžeme v Kralupech obdivovat. Již brzy se dočkáme také nového centra města se zrekonstruovaným náměstím, kde nebude chybět ani vodní prvek s vodotryskem, lavičky a stylová zámková dlažba. „Vznikne zde zkrátka místo, které bude nejen dobře reprezentovat naše město, ale kde se především budou Kralupáci cítit skvěle,“uzavírá Libor Lesák s tím, že nové náměstí tu bude co nevidět.

27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page